Χρωματιστές Γυναίκες

Βασίλη Ζιώγα

Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του  ΚΘΕΘ παρουσίασαν από 2 Ιανουαρίου 2010 μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2010 την παράσταση «Χρωματιστές Γυναίκες» του Βασίλη Ζιώγα σε σκηνοθεσία Λήδας Μπατσή.

Ο Βασίλης Ζιώγας ανήκει στους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Η γραφή του συνδυάζει την ποιητική διάσταση με το πικρό χιούμορ και τον κυνισμό και χωρίς να μπορεί να αναχθεί σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά πρότυπα, ελληνικά ή ευρωπαϊκά, συνδυάζει δημιουργικές επιρροές από τον υπερρεαλισμό, την ψυχανάλυση, το αρχαίο δράμα και την ελληνική λαϊκή παράδοση. Το έργο του «Χρωματιστές Γυναίκες» θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού ποιητικού θεάτρου.

Δύο γυναίκες (ή μήπως όλες οι γυναίκες;) εγκλωβισμένες σε κάτι που το λένε παρελθόν προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν το παρόν τους. Ένα αδιάκοπο παιχνίδι αντιπαραθέσεων θα τις οδηγήσει (;) στη λύτρωση…


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Λήδα Μπατσή

Σκηνικά – κοστούμια:  Νατάσα Ζηβανού

Φωτισμοί:  Πέτρος Ζηβανός

Μουσική επιμέλεια:  Λήδα Μπατσή

Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας

Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Κώστας Βουρλιώτης

Χειρισμός κονσόλας ήχου:  Θένια Χριστάκου

Κατασκευή σκηνικών: Ιωσήφ Στεφανίδης

Σχεδιασμός εντύπων: Βίκτορ Γκουντάρας

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ελένη Κοτσώνα

Ιωάννα Λαμνή

Έγραψαν για την παράσταση…


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.