biography

Mike Bartlett
O Mike Bartlett γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Abingdon, έξω από την Οξφόρδη της Αγγλίας. Η μητέρα του ήταν διευθύντρια και ο πατέρας του ψυχολόγος. Από πολύ νέος γνώριζε την κατεύθυνση που ήθελε να πάρει η επαγγελματική του πορεία και έτσι μετά τη φοίτησή του στο λύκειο αρένων του Abingdon (απ’ όπου και αποφοίτησε το 1999) σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής λογοτεχνίας και θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου του Leeds, όπου και έγραψε τα πρώτα του έργα και ταυτόχρονα σκηνοθέτησε και έπαιξε σε πολυάριθμες παραστάσεις. Στη συνέχεια μετακομίζει στο Λονδίνο όπου και δημιουργεί την ομάδα “Apathists” η οποία συναντιέται μηνιαίως και γράφει και ανεβάζει μικρές παραστάσεις στο θέατρο του Battersea.
Έχει γράψει ήδη πάνω από 15 έργα για το θέατρο και για το ραδιόφωνο και έχει βραβευθεί πολλές φορές
Γι’  αυτά. Τον Ιούλιο του 2005, έλαβε μέρος στις «Νέες Φωνές – Παραστάσεις 24ώρου” του Old Vic με αποτέλεσμα την παρουσίαση του έργου του “Comfort” το οποίο γράφτηκε και ανέβηκε μέσα σε 24 ώρες. Το έργο του για το ραδιόφωνο “Not talking”, το οποίο μεταδόθηκε από το BBC το Μάρτιο του 2006 και εξέταζε τα θέματα γύρω από την αντίρρηση συνείδησης στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και τα προβλήματα του εκφοβισμού εντός των ενόπλων δυνάμεων, κέρδισε το βραβείο Tinniswood και το βραβείο Imison πρωτοεμφανιζόμενου στο ραδιόφωνο συγγραφέα. Το Μάιο του 2007 και ενώ κατέχει ήδη τη θέση του “Writer in residence” (συγγραφέας υπό τη στέγη) του Royal Court Theatre, το έργο του “My child” κάνει πρεμιέρα εκεί. Ακολουθούν τα έργα “Artefacts”, “Love Contract” (το οποίο αρχικά γράφεται για το ραδιόφωνο και στη συνέχεια διασκευάζεται για το Royal Court Theatre και παίρνει τον τίτλο “Contractions”
Όροι Συμβολαίου) και το «Cock», το οποίο κέρδισε το 2010 το βραβείο Laurence Olivier και αποτελεί το δεύτερο έργο του συγγραφέα που έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί στην Ελλάδα.


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.