Το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τον Οκτώβριο του 2010 την πρώτη δουλειά της ομάδας τέχνης Oberon «Σαχλοκουβέντες -Three Occasional Pieces».

Πρόκειται για τρία μονόπρακτα του Samuel Beckett: “A piece of monologue”, “Rockaby” και “Ohio impromptu” που δημοσιεύθηκαν μαζί το 1982 με τον τίτλο “Three Occasional Pieces”.

Έργα φαινομενικά διαφορετικά, που όμως κινούνται γύρω από κοινές θεματικές. Ένας αφηγητής ανιχνεύει το «μέσα σκοτάδι», μια γυναίκα λικνίζεται προς την ακινησία και το τέλος, ένας αναγνώστης και ένας ακροατής εμπλέκονται σε μια ιδιότυπη ιεροτελεστία ανάγνωσης. Η απώλεια, η εμμονή της επανάληψης, η μνήμη, η αναζήτηση διεξόδου αλλά και η παραίτηση είναι μοτίβα που επανέρχονται στα τρία έργα «ξανά και ξανά».
Ανάμεσα στα τρία μονόπρακτα παρεμβάλλονται και στίχοι από ποιήματα του Μπέκετ, γραμμένα μεταξύ 1976-1978, που ο ίδιος αυτοσαρκαστικά χαρακτήρισε «σαχλοκουβέντες» (Mirlitonnades).

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αλέκος Σπυριδάκης

Σκηνικά-Κουστούμια: Μαρία-Δήμητρα Βέττα

Επιμέλεια παραγωγής & κουστουμιών: Βούλα Ορφανίδου

Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης

Σχεδιασμός φωτισμών: Στράτος Κουτράκης

Διανομή: Μελίνα Τριανταφυλλίδου, Μαρία Ριστάνη, Διονύσης Καραθανάσης

Επιμέλεια Αφίσας και Προγράμματος: Μαριέττα Πανίδου


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.