Η Push Your Art Company παρουσίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το έργο «Νυκτόβια ζώα» του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Χουάν Μαγιόργκα (έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, έχουν παρουσιαστεί σε 31 χώρες και έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις διεθνώς) το Δεκέμβρη του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014 στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο από τον συγγραφέα:
Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν το φως και ζουν στο σκοτάδι, όπως μερικά ζώα. Άντρες και γυναίκες, που τις ζωές τους τις δένει ένα μυστικό. Στα «Νυκτόβια Ζώα» πρωταγωνιστής είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Μαθαίνει για τον νόμο περί μετανάστευσης και αποφασίζει να τον εκμεταλλευτεί. Καταλαβαίνει πως χάρη στον νόμο αυτόν, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, για τους οποίους μια καταγγελία μπορεί να ισοδυναμεί με άμεση απέλαση…

Για την παράσταση:
Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων που δεν έχουν όνομα, δύο ζευγαριών, που τα χωρίζει ένας τοίχος, αλλάζει αναπάντεχα, όταν στην Χώρα Χωρίς Όνομα, όπου ζουν, θεσπίζεται ο Νόμος περί Μετανάστευσης. Ο τρόπος που ο κάθε ήρωας αντιδρά στο νέο αυτό καθεστώς, η στάση και η συμπεριφορά τους είναι αντικείμενα παρατήρησης και προβληματισμού, σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο και εχθρικό για να ζει κανείς, όπως ακριβώς είναι για τα ζώα τα κλουβιά του τσίρκου ή του ζωολογικού κήπου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη
Μουσική: Στέλιος Ντάρας
Σκηνικά – Κοστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου
Επιμέλεια κίνησης: Ευανθία Σωφρονίδου
Επιμέλεια φωτισμών: Μιχάλης Ζίφτης
Promo video: Γαβρήλος Ψαλτάκης
Radio spot: Αυγερινός Σουλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιολάντα Σωτηροπούλου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Τότσκα Μαρία
Προβολή – Επικοινωνία: Push Your Art Company
Παραγωγή: Push Your Art Company και Eclipses Group Theater

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ματίνα Κουλουριώτη
Σοφία Σακελλαρίου
Ηρακλής Τζαφέτας
Πέτρος Φραγκόπουλος

Φωνή γιατρού: Μπάμπης Ματεντζίδης


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.