Το Delirium Tremens είναι η πρώτη παραγωγή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ρήξη Οκλαδόν και έγινε εφικτή με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και την συμπαραγωγή του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου της Tours, στη Γαλλία.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης Μια βραδιά Ντελίριο στο Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Tours στη Γαλλία, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Χορογράφων στο Θέατρο Ροές στην Αθήνα, οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης.

Το Delirium Tremens είναι μία παραστατική αναζήτηση ενός νέου οπτιμισμού απέναντι στις κρίσεις της εποχής μας. Με χιούμορ και χορογραφική αυθάδεια, αυτό το σόλο μελετάει τη ναρκισσιστική – ατομιστική διάσταση του εκτελεστή του.

Ο πρωταγωνιστής μεταμορφώνεται από μια θηλυπρεπή παρουσία, σε έναν σκοτεινό γελωτοποιό και τελικά σ’ έναν «μέσο πολίτη» για να βρει ποιητικές απαντήσεις στο ψυχολογικό και κοινωνικό χάος. Μπορούμε να συγκινηθούμε αυθεντικά από αυτό που είμαστε, χωρίς επίκριση και να το μοιραστούμε με τους άλλους;

– Δημήτρης Τσιαπκίνης

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν Τρίτη-Πέμπτη 28-30 Οκτωβρίου 2010 στις 21:15

Συντελεστές παράστασης:

Χορογραφία / Χορός: Δημήτρης Τσιαπκίνης

Video art: Maud Martin

Σκηνικά / TV: Δημήτρης Τσιαπκίνης

Κοστούμια: Rose-Marie Melka

Φωτισμοί: Jean-Philippe Filleul

Οργάνωση παραγωγής & επικοινωνία: Art Minds

Διάρκεια παράστασης: 50′


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.