Το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της νέας του δράσης «Θεάτρου βήμα», προσκαλεί σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την ομάδα La Compagnie Theatre 3 για την παρουσίαση της παράστασης «Drôles de courtes» σε κείμενο του συγγραφέα Jean Claude Grumberg και σε σκηνοθεσία της Myrtha Liberman.

Η παράσταση παρουσιάστηκε το Μάιο του 2010 στο Παρίσι. Πρόκειται για τρεις σπονδυλωτές ιστορίες που σύντομα και καυστικά μιλούν για τον άνθρωπο απέναντι στην πίστη, τον άνθρωπο θήραμα των Μέσων, τον άνθρωπο αντιμέτωπο με έναν παράξενο παραλογισμό.

Οι ιστορίες

  • Un nouveau Job «Ένας νέος Ιώβ» Κρεβατωμένος πάνω σε ένα αχυρόστρωμα, καταβεβλημένος από τις δυστυχίες του, ο Ιώβ δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Το βιβλικό πρόσωπο γίνεται σύγχρονός μας και ο ανείπωτος πόνος του μοιάζει με τον δικό μας. Και παρόλα αυτά μπορούμε να γελάμε…
  • A qui perd gagne «Ο χαμένος κερδίζει» Η Κατρίν Ι και η Κατρίν ΙΙ, φιναλίστ σε ένα ριάλιτι τηλεοπτικό παιχνίδι, συγκρούονται μέσα σε μια εξευτελιστική μονομαχία. Η δυστυχία των άλλων θρέφει έναν διαγωνισμό συγκλονιστικό και τραγικό.
  • Les gnoufs Ο Κύριος και η Κυρία οργανώνουν έναν χορό μεταμφιεσμένων και προκειμένου να ζωντανέψουν τη βραδιά ζήτησαν από ένα πρακτορείο τη συνδρομή μιας μικρής ορχήστρας, που να έχει όμως το στυλ «gnouf». Το κουδούνι χτυπάει… έφτασαν οι μουσικοί… μεγάλη έκπληξη για την Κυρία… Είπατε «gnouf»;

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2010 στις 21:15 στην έδρα του ΚΘΕΘ, Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, Μάντεως Τειρεσία και Γ.Κωνσταντινίδη 15, περιοχή Φάληρο.


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.