«Μεταστροφή Ι»
από τη «σπηλιά» του Πλάτωνα …στον «κήπο» του Τζελαλαντίν Ρουμί

Θεατρικό γεγονός σε εξέλιξη
«…ακούς μια φωνή. Ένα στόμα μιλά. Ένα στόμα υφαίνει τον ιστό των λέξεων, να δώσει νόημα, να ξεδιπλώσει μία σειρά γεγονότων. Την πραγματικότητά σου. Την πραγματικότητά μου. Αυτή την αέναη αλυσίδα που χάνεται πίσω στο χρόνο. Θυμάσαι τον αγώνα που έκανες να εκφέρεις την πρώτη σου λέξη;»
Οι λέξεις που μας φυλακίζουν, ο κατευθυντήριος λόγος που ξεκινά από την παιδική μας ηλικία και μας απομακρύνει από την ΦΩΝΗ της καρδιάς μας, οι λέξεις που χειραγωγούν τη σκέψη και κατασκευάζουν τα κοινωνικά μας προσωπεία.
Μια ιδέα εμπνευσμένη από το μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα μεταμορφώνεται σε θεατρική πράξη στην αρχέγονη της μορφή, αυτή της τελετουργίας , όπου ο ρυθμός, το τύμπανο, ο χορός, ο ύμνος ξαναγυρνούν το σώμα στις ρίζες του και ανακαλούν στη μνήμη το ξεχασμένο «φως» της καρδιάς μας. Συνοδοιπόροι στην τελετουργία αυτή οι στίχοι του Σούφι ποιητή Τζελαλαντίν Ρουμί.

Σύλληψη -Σκηνοθεσία: Ντιάνα Ζαχαροπούλου

Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφία: Δημήτρης Τσάκας

Κατασκευή προσωπείων – Σκηνικά – Κοστούμια: Αθανασία Τσουκαλά

Ζωντανή μουσική Μπεντίρ: Σπύρος Λύρας

Σχεδιασμός φωτισμού: Αθηνά Μπανάβα

Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιωργής Βασιλειάδης

Διονύσης Καραθανάσης

Ισιδώρα Λιάκου

Ελίνα Τσιορμπατζή

Κική Ψαράκη


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο 02 Ιουνίου 20:00 & 22:00 – Κυριακή 03 Ιουνίου 20:00 & 22:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 50 λεπτά

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.