Το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (Κ.Θ.Ε.Θ.) είναι μια καλλιτεχνική εταιρεία θεάτρου μη επιδίωξης κέρδους, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999.
Δύο από τις βασικές δράσεις της εταιρείας παράλληλα με τις υπόλοιπες πολιτιστικές της πρωτοβουλίες (Παραστάσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές κλπ) είναι το “Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης” και οι “Ομάδες Θεατρικής Δράσης”.
Το “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” είναι μια καλλιτεχνική -εκπαιδευτική διαδικασία που ενέχει το στοιχείο της έρευνας κι έχει στόχο να εκπαιδεύσει ορισμένα άτομα – κατόπιν ειδικής επιλογής- μέσα από τις αρχές ενός θεάτρου Συνόλου. Αντιμετωπίζει το θέατρο σα μια τέχνη ελεύθερη, και με βασικές αρχές τις αξίες της συνεργασίας και της κοινής δημιουργίας.
Οι “ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ” είναι ομάδες εργασίας που συγκροτούνται με επαγγελματικά κριτήρια και άξονα συγκεκριμένα -κυρίως- θεατρικά έργα, από μέλη και συνεργάτες του Κ.Θ.Ε.Θ. Στόχος τους είναι μια ερμηνευτική πρόταση σε κείμενα θεατρικά και μη, βασισμένη στην αισθητική και τις αντιλήψεις του Εργαστηρίου για την υποκριτική τέχνη.
Το εργαστήρι θα δεχθεί τα επόμενα μέλη του, φυσικά πάντα μέσα από επιλογή, που δεν απαιτεί κανενός είδους προετοιμασία, από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, 18:00-20:00.
Τηλέφωνο: 2310865904
Ιστοσελίδα: www.dramastudio.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΗΣ
20ος χρόνος λειτουργίας

«Εμπειρίες Τρωάδων»
μία σκηνική σύνθεση βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη “Τρωάδες”. Για τα 20 χρόνια του Εργαστηρίου Θεατρικής Τέχνης

Σαβ. 31/05, 21:00 | Κυρ. 1/06, 21:00 |
Παρ. 6/06, 21:00 | Σαβ. 7/06, 21:00 | Κυρ. 8/06, 19:00 και 21:00 (διπλή) Παρ.13/06, 21:00 | Σαβ.14/06, 19:00 | Κυρ. 15/06 19:00 και 21:00 (διπλή)

Παίρνουν μέρος:
Βασιλική Γκατζιάκη
Κική Καραϊσκου
Δημήτρης Μπαρτζούδης
Δάφνη Νικητάκη
Περσεφόνη Παντοπούλου
Βασιλεία Ποιμενίδου
Ειρήνη Σεβαστοπούλου
Ηρακλής Τζαφέτας
Λυδία Τσίκου
Καλλιόπη Φωτιάδου
Ευαγγελία Χαλάτση

Καθώς και από τα καινούργια μέλη του εργαστηρίου οι:
Σαράντης Γεωργίου
Δημήτρης Κανδυλάκης
Κλεάνθης Καρα κώτσιου
Χρήστος Λιακόπουλος
Γιώργος Μπουφίδης
Ιωάννης Μυστακίδης
Ντίνος Παπαγεωργίου
Δημήτρης Παπα’ι’ωάννου
Μιχάλης Πητίδης
Ηρακλής Πρόβος
Γεώργιος Σπανός

Στο κατώφλι του 21ου χρόνου λειτουργίας

Σ΄ έναν ελάχιστα ταξιδεμένο στη χώρα μας δρόμο, αυτόν της συλλογικότητας και της κοινής δημιουργίας, μακριά από τις κατά κανόνα ασυνάρτητες κερδοσκοπικές λογικές που καταδυναστεύουν το χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης, τον Σεπτέμβριο του 1994 (με τη συνεργασία της Πειραματικής σκηνής της «ΤΕΧΝΗΣ») ξεκίνησε το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ το δημιουργικό του ταξίδι.
Σήμερα, ως το εκπαιδευτικό πια σκέλος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1999) και στο κατώφλι του εικοστού πρώτου χρόνου αδιάλειπτης λειτουργίας μας, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια για τις πολλές δεκάδες των μελών μας, που στελεχώνουν επάξια με τις ιδιότητες του ηθοποιού, σκηνοθέτη, συγγραφέα, σκηνογράφου, εμψυχωτή θεατρικών ομάδων, διευθυντή παραγωγής, φωτιστή, το θεατρικό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα.

Για τα εργαστήρι,
Πέτρος Ζηβανός
Σκηνοθέτης Θεάτρου

Γενική επιμέλεια σύνθεσης:
Πέτρος Ζηβανός
Ηχητικό και μουσικό περιβάλλον:
Θοδωρής Κορτές
Διδασκαλία τραγουδιών:
Δώρα Κουγιουμτζή
Ζωγραφική επέμβαση σε επίκαιρες φωτογραφίες του 2014:
Μαρία Τζεκάκη
Ζωντανή μουσική επί σκηνής:
Πιάνο: Δώρα Κουγιουμτζή
Βιολί: Θοδωρής Κορτές
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Ντόμπρολου
Σαξόφωνο: Ηρακλής Τζαφέτας
Συντονισμός ομάδας-οργάνωση παραγωγής:
Χριστίνα Σκαρλατοπούλου


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.