Πίστη Αγάπη Ελπίδα
του
Ödön von Horvát

Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του ΚΘΕΘ, παρουσίασαν από 2 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2009 και  σε επανάληψη, από 24 Οκτωβρίου 2009 μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2009, το έργο του Έντεν Φον Χόρβατ  Πίστη Αγάπη Ελπίδα , ένας μικρός χορός του θανάτου σε πέντε εικόνες, σε σκηνοθεσία του Π. Ζηβανού.

Το έργο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, τόσο από την πλευρά της προσέλευσης του κοινού όσο και από τις κριτικές του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Έντεν Φον Χόρβατ θεωρείται σήμερα —δίπλα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ— ο σημαντικότερος συγγραφέας του γερμανόφωνου θεάτρου πριν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ανήκει σ’ αυτό που θα λέγαμε «σύγχρονο δράμα κοινωνικής κριτικής» και έχει επηρεάσει ολόκληρο το σημερινό ευρωπαϊκό θέατρο.

Θεωρούμε πως το έργο αυτό παρουσιάζει ανατριχιαστικές αναλογίες με την εποχή μας,  όπου ο σύγχρονος άνθρωπος σε συνθήκες «νέας φτώχειας» εξωθείται όλο και περισσότερο σε ένα διαρκή πανικό του μυαλού και των αισθήσεων του. Με το έργο αυτό ο Έντεν Φον Χόρβατ επιτίθεται στις ρίζες των αξιών του δυτικού πολιτισμού επιχειρώντας να αναδείξει το «μεγαλείο της βλακείας» που συχνά χαρακτηρίζει τις μικρές αλλά και τις μεγάλες  επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση από τα Γερμανικά: Σωσσάνα Ιωαννίδου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζηβανός

Σκηνικά – κουστούμια: Νατάσα Ζηβανού

Μουσική: Γιώργος Χούχος

Στίχοι:  Δώρα Κουγιουμτζή

Φωτισμοί: Ευγενία Σαρηπανίδου

Επιμέλεια Κίνησης : Μάρω Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Λήδα Μπατσή

Επιμέλεια προγράμματος, μετάφραση κειμένων: Σωσσάνα Ιωαννίδου

Σχεδιασμός αφίσας, προγράμματος: Βίκτορ Γκουντάρας

Χειρισμός κονσόλας ήχου: Ελένη Τηλικίδου – Θένια Χριστάκου

Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Ελένη Μπούρα – Κώστας Βουρλιώτης

Τεχνικός υπεύθυνος: Ιωσήφ Στεφανίδης

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αντιγόνη Φρυδά

Χάρης Παπαδόπουλος

Πέτρος Βερβερής

Αχιλλέας Ψαλτόπουλος

Γιώργος Κουτρότσιος

Γιάννης Τσίκουλας

Ελευθερία Τσακούρη

Έφη Κάντζα

Αγγελική Εφραιμίδου

Λένα Κοτσώνα

Γιάννης Γκουντάρας

Μάρω Οικονόμου

Νικόλας Νικητάκης

Αντώνης Καργόπουλος

Ορέστης Παλιαδέλης


admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.