Αιτήσεις συμμετοχής για το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης

Written by admin on . Posted in Εκπαίδευση

Το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης – εκπαιδευτικό σκέλος του ΚΘΕΘ – ανακοινώνει ότι θα δεχθεί και φέτος νέα μέλη για τον Βασικό Κύκλο Υποκριτικής.

Αφορά σε όλους όσοι επιζητούν, να διερευνήσουν την επιθυμία και τις δυνατότητές τους, μέσα από μία πρώτη συστηματική επαφή με την ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία, ούτε απαιτείται κανενός είδους προετοιμασία.

Η επιλογή των νέων μελών προκύπτει μέσα από μία διαδικασία που περιλαμβάνει συνέντευξη, ερωτηματολόγιο και ένα δίωρο πρακτικό μάθημα. Από ΝΟΕΜΒΡΙΟ έως ΙΟΥΝΙΟ – 2 φορές την εβδομάδα ΔΕΥΤΕΡΑ 5-8:00 μ.μ. και ΤΕΤΑΡΤΗ 5-8.00μ.μ. Θα υπάρξουν τουλάχιστον 8(οκτώ) έξτρα τρίωρα μαθήματα (δηλαδή ένας επιπλέον μήνας εκπαίδευσης), τους δύο τελευταίους μήνες ΜΑΙΟ – ΙΟΥΝΙΟ, πριν από τις ανοιχτές δοκιμασίες ενώπιον κοινού.

Περισσότερες Πληροφορίες για τον Βασικό Κύκλο Υποκριτικής εδώ.

Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής προσωπικά από Δευτέρα 11/9/2017: Καθημερινά 6 – 8.00μ.μ. εκτός ΣΑΒΒΑΤΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην έδρα μας ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΤΕΩΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ (Γ.Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία – Περιοχή Θεάτρων Αμαλία, Άνετον και Ράδιο Σίτυ) Tηλέφωνο: 2310865904

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για λόγους εσωτερικής λειτουργίας του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, θα δοθούν ως καταληκτικές ημερομηνίες, για τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στον Βασικό Κύκλο Υποκριτικής, μόνο οι παρακάτω πέντε (5) ημέρες: 9/11/13/16 και 18 Οκτώβρη.

 

Ανακοίνωση

Written by admin on . Posted in Εκπαίδευση

Η Διαδικασία Επιλογής για τον ΒΑΣΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ 2016-2017 ολοκληρώθηκε. Υπενθυμίζουμε ότι οι κύκλοι Υποκριτικής του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ μετά τη συγκρότησή τους είναι κλειστοί. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι εδώ και 23 χρόνια μας εμπιστεύονται.

 

Η Εκπαιδευτική Ομάδα
του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Από τη θεωρία στην πράξη

Written by admin on . Posted in Εκπαίδευση

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κ.Θ.Ε.Θ.)

Το θέατρο στην εκπαίδευση

(Από τη θεωρία στην πράξη)

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – εκπαιδευτικό σκέλος του Κ.Θ.Ε.Θ. – ανακοινώνει τη συγκρότηση ενός νέου εργαστηριακού κύκλου με αντικείμενο: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε όλους όσοι χρειάζονται στην εργασία τους το θέατρο ως παιδαγωγικό – διδακτικό ή ερευνητικό εργαλείο:

α) Δάσκαλοι, καθηγητές, επαγγελματίες ανθρωπιστικών σπουδών – κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ.

β) Σπουδαστές, φοιτητές τμημάτων που ενδέχεται να απασχοληθούν σε κάποια βαθμίδα εκπαίδευσης  (Δημόσιας ή Ιδιωτικής).

Ο κύκλος συγκροτήθηκε και λειτουργεί κάθε Σάββατο 13.15 – 17.15. Θα διαρκέσει μέχρι τέλη Ιουνίου.

Περισσότερες Πληροφορίες: ketheth@yahoo.gr

 

 

Ανακοίνωση

Written by admin on . Posted in Εκπαίδευση

Ενημερωνουμε  τους αγαπητους φιλους-ες που μας απευθυνονται τηλεφωνικα ειτε ηλεκτρονικα, οτι το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-εκπαιδευτικο σκελος του ΚΘΕΘ-δεν ειχε ποτε και δεν εχει,καμμια σχεση με φροντιστηριο προετοιμασιας ουτε και πραγματοποιει ιδιαιτερα μαθηματα για τους υποψηφιους Δραματικων σχολων-εξετασεων ΥΠΠΟ. Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ λειτουργει εδω και 23χρονια στη Θεσσαλονικη με μια εντελως διαφορετικη εκπαιδευτικη-καλλιτεχνικη αντιληψη που βασιζεται στις αρχες της συλλογικοτητας και της κοινης δημιουργιας.

Η διαδικασια συγκροτησης του επομενου Βασικου κυκλου Υποκριτικης τεχνης 2016-17 θα ξεκινησει απο τη Δευτερα 12 Σεπτεμβριου 6-8 μμ στο χωρο μας Αιθουσα Μαντεως Τειρεσια  Γ,Κωνσταντινιδη 15 περιοχη Δελφων με Παρασκευοπουλου τηλ.2310865904.

Ομάδες Πρωτοβουλίας

Written by admin on . Posted in Ομάδες Πρωτοβουλίας

Οι «Ομάδες Πρωτοβουλίας» είναι ομάδες εργασίας που συγκροτούνται από μέλη του εργαστηρίου, κατόπιν ολοκλήρωσης ορισμένων κύκλων εκπαίδευσης, με στόχο τη δοκιμασία τους στη θεατρική πράξη και τη συστηματική επαφή τους με την τέχνη του ηθοποιού.

Η ευθύνη του προγράμματος των προβών, το είδος και η ποιότητα της συνεργασίας ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της εκάστοτε Ομάδας Πρωτοβουλίας, με βασικό στόχο την εκπαίδευσή τους σύμφωνα με τις αρχές ενός θεάτρου Συνόλου.

Η διανομή και η στοιχειώδης καλλιτεχνική φόρμα του αποτελέσματος, γίνεται με ευθύνη των επιβλεπόντων εκπαιδευτών.

Eκπαιδευτικό Σκέλος – Βασικός Κύκλος Υποκριτικής

Written by admin on . Posted in Βασικός Κύκλος Υποκριτικής, Εκπαίδευση

ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τα μαθήματα είναι κυρίως πρακτικά (φόρμες- κάλτσες) μέσα από ομαδικές και ατομικές ασκήσεις. Δεν υπάρχει έννοια του «παρακολουθώ» ένα μάθημα αλλά του «συμμετέχω ενεργά» σ’ αυτό.

Τα αντικείμενα των μαθημάτων είναι η καλλιέργεια των εκφραστικών μέσων (ανάπτυξη σωματικής – φωνητικής  φαντασίας), θεατρική έκφραση , μουσική έκφραση, κινησιολογία, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική.

Βασικό εργαλείο της δουλειάς στο εργαστήρι είναι ο (ε)αυτοσχεδιασμός.
Όλοι οι εκπαιδευτές του εργαστηρίου έχουν σπουδάσει – εξειδικευτεί στο αντικείμενό τους και είναι «μάχιμοι» και διακεκριμένοι στο επάγγελμά τους.

Στόχος όλων των μαθημάτων είναι η συστηματική επαφή με την τέχνη του ηθοποιού.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εάν δεν αντιληφθούμε και δεν καλλιεργήσουμε την ανάγκη της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού, της συνέπειας και της συνειδητής πειθαρχίας πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η σύνθεση τόσων πολλών και διαφορετικών «εγώ» στο δημιουργικό «εμείς» που απαιτεί η θεατρική τέχνη;


ΕΝΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (κατ ΄αρχάς  διερεύνηση της επιθυμίας)

Πολλοί θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο.

Πολλοί περισσότεροι είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα έπρεπε να είχαν ασχοληθεί.

Τι θέλω; Πόσο το θέλω; Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλω; Μπορώ; Κάνω για το θέατρο; Κλπ.

Τα ερωτήματα αυτά δεν απαντιούνται στο εργαστήρι   από κάποια «επιτροπή ταλέντων» αλλά μέσα από ένα συγκεκριμένο και συστηματικό πρόγραμμα δουλειάς, που δίνει την ευκαιρία στα μέλη μας, με βάση τον χρόνο που διαθέτουν, να διερευνήσουν πρακτικά την επιθυμία τους και φυσικά τις δυνατότητες τους.


ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ) ΑΤΟΜΑ

Δεν μπορούμε ούτε και θέλουμε να προτείνουμε μια μορφή «εκπαίδευσης» που έχει σαν στόχο το οικονομικό όφελος και λειτουργεί δήθεν «ελεύθερα» με όρους ανώνυμου πλήθους. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να μεταδώσουμε την εμπειρία μας σε άτομα που έχουν αποφασίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους, να ασχοληθούν σοβαρά και υπεύθυνα με το θέατρο.

Γι’ αυτό και μέσα από μια διαδικασία αλληλογνωριμίας που περιλαμβάνει προφορική και γραπτή συνέντευξη καθώς και ένα δίωρο πρακτικό μάθημα επιλέγουμε τα καινούργια μέλη του εργαστηρίου. Δεν απαιτείται κανενός είδους «προετοιμασία» και είναι εντελώς δωρεάν. Μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε (άνω των 18) ανεξαρτήτως από το αν έχει ή δεν έχει προηγούμενη θεατρική εμπειρία. Τα κριτήρια αυτής της επιλογής είναι η δυνατότητα και η διαθεσιμότητα για συνεργασία , το είδος της επιθυμίας για το θέατρο , η «πραγματική» και όχι η χρονολογική ηλικία, το φύλο κλπ. Φυσικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με την δυναμική συγκρότησης  μιας λειτουργικής ομάδας δουλείας.

Δημιουργείται ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ κάθε χρόνο με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.


ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Το θέατρο δεν είναι μόνο ένας μικρός χρωματιστός ουρανός κάτω από τον οποίον οι άνθρωπο μπορούν να διερευνούν τα προβλήματα της ευτυχίας ή της δυστυχίας χωρίς συνέπειες. Είναι και μια ιδιαίτερα απαιτητική ομαδική τέχνη.

Οποιαδήποτε λοιπόν θεατρική εκπαίδευση οφείλει πρώτα από όλα να είναι εκπαίδευση στη συλλογικότητα και στην κοινή δημιουργία.

κεντρο θεατρικης ερευνας θεσσαλονικης